Asyst electronic d.o.o.

JTAG Boundary Scan testna orodja

Sodobna elektronska vezja (PCB) nudijo vedno več funkcionalnosti na vedno manšem prostoru. Taka vezja vsebujejo vedno več komponent, katerih pini so vse težje dostopni za testiranje, včasih pa tudi popolnoma nedostopni z iglicami konvencionalnih IC testerjev. Dostop do testiranca je običajno osnovni problem pri testiranju vezij (Unit Under Test UUT).

instrumentsImplementacija JTAG Boundary Scan (IEEE 1149) testa je zato zelo pomembna pri načrtovanju kompleksnih elektronskih vezij. Če se vključi JTAG-BS test v razvojni proces izdelka, bo testiranje izdelka na voljo že v fazi prototipa, ko niso na voljo še nobeni drugi testi. Bistvena prednost uporabe JTAG-BS testa pa se pokaže na proizvodnji liniji, saj se lahko delno ali v celoti nadomestijo drage in nepopolne konvencionalne metode testiranja. Proizvodi testirani po JTAG-BS metodi zahtevajo tudi bistveno manj funkcionalnega testiranja. Vse prednosti takšnega testiranja tako skrajšajo čas proizvodnje, ter jo pocenijo. Poleg tega pa JTAG-BS proizvodni test tudi bistveno izboljša kvaliteto izdelkov!

V našem podjetju iz lastnih izkušenj vemo, da je vpeljava JTAG-BS metode testiranja vezij zahteven proces, ki poleg nakupa samih orodij vključuje tudi izobraževanje zaposlenih v razvoju in proizvodnji. Zato vam nudimo celotno podporo, od začetnega svetovanja pri izbiri orodij za JTAG-BS, do integracije le-teh v vaše proizvodne procese. Nudimo vam tudi uporabniško podporo takrat, ko jo potrebujete.

Kaj je JTAG-Boundary scan? JTAG - Boundary Scan (krajše JTAG-BS) je zelo napredna tehnologija testiranja v proizvozvodnji elektronskih vezij, ki odkrije prisotnost in pravilno orientacijo komponent, kratke stike, prekinitve in druge nepravilnosti na sestavljenem tiskanem vezju.

Kako deluje JTAG-BS? S pomočjo JTAG-BS kompatibilnih elektronskih vezij se na sestavljenem tiskanem vezju (PCB) pretestira pravilnost samega tiskanega vezja, lotanja, prisotnost in orientacijo vseh JTAG-BS kompatibilnih vezij, kot tudi pravilnost delovanja in priključitve drugih vezij, kot so RAMi, FLASHi, MCUji in drugih. JTAG-BS testna tehnologija omogoča tudi programiranje MCUjev, FLASHov, CPLDjev itd.

Kakšne napake odkrije JTAG-BS?BSKit

 • nepovezane pine
 • prekinjene povezave
 • kratke stike med pini ali povezavami
 • nepravilne komponente
 • slabo zalotane komponente
 • napačno orientirane komponente
 • slabe komponente

Zakaj uporabjati JTAG-BS?bs-ic 01

 • Ker prihrani čas pri proizvodnji prototipov, majhnih serijah in pri serijski proizvodnji
 • Ker zmanjša čas razvoja izdelka in poveča kvaliteto izdelkov
 • Ker omogoča hitro detekcijo napak in zmanjša čas za odpravo napak
 • Ker zmanjšuje potrebe in čas za funkcionalno testiranje naprav
 • Ker omogoča testiranje komponent (DRAM, EDRAM, FIFO, SDRAM, SRAM, DDR...) na sestavljenem tiskanem vezju
 • Ker omogoča testiranje BGA komponent, ki ne mojejo biti testirane po konvencionalnem postopku testiranja (IC testerji ali optični testerji)
 • Ker omogoča programiranje vezij na proizvodnji liniji
 • Ker omogoča izvajanje programskih in perifernih testov

Kdaj lahko uporabimo JTAG-Boundary scan? JTAG-BS se lahko uporabi na vezjih, ki vsebujejo vsaj nekaj BS kompatibilnih elektronskih vezij, kar je pri današnji tehnologiji skoraj že običajno.

Več o JTAG - Boundary Scan testnih orodjih podjetja GOEPEL electronic si lahko preberete tukaj: GOEPEL electronic - Get the total Coverage

Asyst electronic ima novo

Asyst electronic ima novo ime: iSYSTEM Labs

Z 5. oktobrom se je Asyst electronic d.o.o. preimenoval v iSYSTEM Labs d.o.o.
 

Preberi več

KROP2013

Koncept visoko hitrostnega zajemanja in obdelovanja digitalnih podatkov z vezji FPGA

Preberi več

R&R storitve in svetovanje

Imate idejo za izdelek, pa ne veste kako do delujočega prototipa?
Nudimo razvoj programske in strojne opreme ter svetovanje in podporo.

Preberi več

JTAG Boundary Scan orodja

Potrebujete zanesljiva orodja za testiranje vaših elektronskih izdelkov?
Nudimo JTAG Boundary Scan testna orodja ter svetovanje in podporo pri uporabi.

Preberi več

Asyst electronic d.o.o. Brodisce 18, SI-1236 Trzin